Magazine

Geef een toegift!

Haal het leerorkest naar de Biënnale

De Strijkkwartet Biënnale werkt sinds de eerste editie langdurig samen met het Leerorkest: iedere festivaleditie wordt geopend met een feestelijk concert met strijkkwartetjes van het Leerorkest. De kinderen (9–12 jaar) presenteren dan vol trots het resultaat van een jaar hard werken; terwijl ze voor die tijd überhaupt nog nooit van een strijkkwartet hadden gehoord.

Het Leerorkest is in het leven geroepen om muziekeducatie laagdrempelig te maken zodat ieder kind de magie van muziekmaken kan ontdekken. Er wordt daarom samengewerkt met scholen in lage-inkomenswijken. Op initiatief van de Strijkkwartet Biënnale is er een nieuwe stap gezet en komen de kinderen in contact met een van de meest bijzondere vormen van muziekmaken: in een strijkkwartet spelen.

Hoe werkt het?
Wanneer je een toegift geeft, geef je de kinderen en hun ouders de kans om het strijkkwartet écht te leren kennen: je koopt voor €12,50 een (of meerdere) extra concertkaartje(s) dat naar het Leerorkest gaat. Het Leerorkest en de Strijkkwartet Biënnale zorgen samen dat de tickets goed terechtkomen en dat de ontvanger een onvergetelijke kennismaking met het strijkkwartet heeft!

Geef nu een toegift! →

Geef een toegift is een initiatief van De Verenigde Podiumkunstenfestivals

LO

Ontdek Meer

P1310220-e1551176781422

Voorprogramma

Bijna iedere avond speelt een kwartet van het Conservatorium van Amsterdam of de Nederlandse Strijkkwartet Academie een spannend voorprogramma op het podium in de entreehal. Even de oren opwarmen voor… Lees Meer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coffee Talk

Lex Bohlmeijer moderator