Masterclass

  • 11:30
  • 31.01.2020
  • Atriumzaal

Isabel Charisius (voormalig lid Alban Berg Quartett)

Het strijkkwartet ontvouwt zich bijna iedere ochtend op steeds een andere manier tijdens de Strijkkwartet Biënnale. Na de Coffee Talk, waar de persoonlijke blik op het strijkkwartet centraal staat, volgt een masterclass, lezing of talk die de diepte in gaat.

Isabel Charisius is een gepassioneerde violiste en een kamermusicus pur sang. Als lid van het legendarische Alban Berg Quartett wordt ze regelmatig uitgenodigd door vooraanstaande ensembles en solisten op internationale festivals en podia.

Naast haar intense concertactiviteit is Isabel Charisius al vele jaren toegewijd aan het opleiden van nieuwe generaties muzikanten en is zij een veelgevraagd docente voor altviool en kamermuziek. Haar lesactiviteit omvat een hoogleraarschap aan de Musikhochschule Köln, de Musikhochschule Lucerne en een breed scala aan masterclasses bij een aantal prestigieuze instellingen (waaronder Britten Pears School in Aldeburgh, Encuentro de Musica y Academia in Santander, Nederlandse Strijkkwartet Akademie, Guildhall School of Music in Londen).

Volledige Programma

Charisius Isabel_Tabea Vogel

Ontdek Meer

27625033_1433324766790043_6526047495533605029_o

Inleiding avondconcert

Alex Ross spreker

Jerusalem 2 (C) Felix Broede

Jerusalem Quartet

Jerusalem Quartet Alexander Pavlovsky viool Sergei Bresler viool Ori Kam altviool Kyril Zlotnikov cello Gregor Sigl (Artemis Quartett) altviool Joseph Haydn Strijkkwartet nr. 61, op. 76/2 ‘Quinten’ Béla Bartók Strijkkwartet… Lees Meer