Quartetto di Cremona + Gary Hoffman + Lawrence Dutton

  • 20:15
  • 30.01.2018
  • Grote Zaal

Spotify

Youtube

Cristiano Gualco viool
Paolo Andreoli viool
Simone Gramaglia altviool
Giovanni Scaglione cello

Lawrence Dutton altviool (Emerson String Quartet)
Gary Hoffman cello

Franz Schubert Strijkkwartet nr. 15, D. 887
Arnold Schönberg Verklärte Nacht

Voorafgaand aan dit concert is een inleiding in de Kleine Zaal. De inleiding is gratis toegankelijk en begint om 19:15. Om 19:45 wordt in de entreehal een kort voorprogramma gespeeld door studenten van het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse Strijkkwartet Academie.

Het vijftiende en laatste strijkkwartet van Franz Schubert is een waardige kroon op zijn magistrale oeuvre, maar onthult tegelijkertijd de grootsheid die nog in de componist verscholen lag. Hij schreef het werk op negenentwintigjarige leeftijd, slechts twee jaar voor zijn dood. Balancerend tussen hoop en verdriet, mineur en majeur, voert het langs de hoogste pieken en door de diepste dalen.

Meer info over Quartetto di Cremona, Gary Hoffman, Lawrence Dutton

Lees Meer

Bestel tickets

Arnold Schönberg’s Romantische sextet ‘Verklärte Nacht’ verkent de uiterste grenzen van verdriet, wanhoop en liefde. Gebaseerd op het gelijknamige gedicht van Richard Dehmel, ontvouwt het stuk zich rondom een hartstochtelijk gesprek met een dramatische bekentenis tussen twee geliefden in de nacht. Twee ultieme meesterwerken in één concert.

Volledige Programma

Quartetto-di-Cremona
Lawrence-Dutton
Gary-Hoffmann