Linn Audio & LP-collectie Jean-Paul Ditmarsch

Wanneer het Schotse audiomerk Linn zijn filosofie deelt, is het net of je een strijkkwartet hoort praten: “Ons doel is simpel. We willen je dichter bij de muziek brengen waar je van houdt, om iedere noot te voelen, om de muziek te ervaren met een helderheid en kracht zoals je die nog nooit hebt gehoord. Onze filosofie is ook simpel. We maken niets dat niet beter is dan dat wat al verkrijgbaar is. Voor ons is ‘goed genoeg’ niet goed genoeg. We gaan tot in het extreme om muzikale perfectie na te jagen.” Omdat er zoveel meer strijkkwartetmuziek is dan dat er in het programma te passen valt, is Linn te gast op het festival om nóg meer strijkkwartet te laten horen.

Tastings

Whiskey, wijn, gin en… strijkkwartet. LINN weet dat muziek van de hoogste kwaliteit van nature uitstekend samengaat met bijzondere brouwsels. Als ras-Schotten, zijn de mensen achter het merk met name thuis in de wereld van whiskey, maar ook andere dranken weten ze met precisie te matchen bij de klinkende muziek.

Inschrijven voor de (gratis) tastings kan via deze link

Donderdag 1 februari 16:00, 18:00
Zaterdag 3 februari 16:00, 18:00
Kleine zaal

LP-collectie Jean-Paul Ditmarsch

Ongeveer duizend LP’s, uitsluitend strijkkwartet. Zo’n uitzonderlijke collectie kan niet ontbreken tijdens een strijkkwartetfestival. En zoals dat met verzamelingen gaat: waar de collectie gaat, daar gaat ook de verzamelaar. Daarom presenteert Jean-Paul Ditmarsch zelf tijdens het festival op verschillende momenten zijn enorme archief. Blader door de platen, vraag specifieke opnames of stukken aan en raak vooral aangestoken door de passie die Jean-Paul heeft voor zijn vinyl en de muziek die het draagt: “Ze zijn lang niet allemaal even mooi, maar soms zitten er ook pareltjes tussen, gewoon door uit nieuwsgierigheid te kopen. Het negende strijkkwartet van Peter Sculthorpe – zo dynamisch. Of het tweede kwartet van Henri Sauguet, zo verschrikkelijk mooi en onderschat. Inmiddels bezit ik zo’n kleine duizend LP’s met strijkkwartetten en verder heel veel viool-, cello- en kamermuziek. Ik ben bang dat ik de 6.500 platen inmiddels wel bereikt heb.” De LP-collectie wordt gedraaid op een set van Linn audio en wordt tentoon gesteld in kisten van Music Box Designs.

Zondag 28 januari / donderdag 1 februari / vrijdag 2 februari / zaterdag 3 februari
Foyerdeck 2

Volledige Programma

Klimax_LP12_Close_Oak_300dpi
productshotconcertoposter