Instrumenten op de Strijkkwartet Biennale

Vioolbouwers en strijkstokkenmakers hebben een belangrijke plek tijdens de Strijkkwartet Biënnale. In het Atrium hebben zij een werkplaats, waar gedurende de hele festivalweek verschillende bouwers aan het werk zijn en hun instrumenten tonen. Wat gelijk opvalt is de Rode Box die boven aan de trap staat. Daar is het mogelijk om instrumenten en stokken uit te proberen en programmeren de bouwers er verschillende mini-presentaties en workshops. Loop langs, schuif aan en volg de programma aankondigingen per dag!

De deelnemende vioolbouwers en strijkstokkenmakers:

Chaim Achttienribbe / Daniël Royé / Jaap Bolink / Tanja Brandon / Andreas Grütter / Henk te Hietbrink / Ronald de Jongh / Saskia Schouten / Annelies Steinhauer / Jan Strumphler / Katrien Vandermeersch / Hein Woldring

Lees meer op de website van de Nederlandse Groep van Viool- en strijkstokkenmakers: www.ngv-vioolbouw.nl

Lees Meer

Benieuwd naar wat er nog meer schuilgaat achter de instrumenten? Tijdens de Strijkkwartet Biënnale worden instrumenten en strijkstokken op verschillende momenten belicht, waarbij de Nederlandse vioolbouw een speciale plek krijgt. Want hoeveel effect hebben de instrumenten op de klank van een kwartet? Waarom wisselen sommige kwartetten voor bepaalde stukken van stok? Onder andere in de klankworkshop tijdens de Grass Roots-middag en de Coffee-talk na de Vroege Haydn van het Cuypers Kwartet staan instrumenten en strijkstokken centraal. Daarnaast zijn er gedurende de week verschillende bouwers aanwezig voor advies en het uitproberen van nieuwe instrumenten en stokken.

Volledige Programma

image002
image003
P6220001 (1)-1