Hagen Quartett + JÖrg Widmann

  • 20:15
  • 27.01.2018
  • Grote Zaal

Lukas Hagen viool
Rainer Schmidt viool
Veronika Hagen altviool
Clemens Hagen cello

Jörg Widmann klarinet

Jörg Widmann Klarinetkwintet (Nederlandse première)*
Anton Webern Langsamer Satz voor strijkkwartet
Johannes Brahms Klarinetkwintet op. 115

*co-commissie Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ, CNDM Madrid, Wigmore Hall, Mozarteum Salzburg, Philharmonie Essen, Lugano Musica, Philharmonie de Paris

In het openingsconcert van de allereerste Strijkkwartet Biënnale Amsterdam delen twee instituten uit de kamermuziek het podium: het Oostenrijkse Hagen Quartett en de Duitse componist/klarinettist Jörg Widmann. Geïnspireerd door Mozart en Brahms, schreef Widmann recent een nieuw werk voor deze bezetting, die onlosmakelijk verbonden is met het strijkkwartet. Daarnaast speelt het Hagen Quartett een van de meest ontroerende stukken uit het strijkkwartet repertoire: Webern’s Langsamer Satz.

Meer info over Hagen Quartett, Jörg Widmann

Lees Meer

Bestel tickets

De vijf strijkkwartetten die Jörg Widmann eerder schreef, zijn met veel lof ontvangen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze meesterklarinettist zich nu heeft toegelegd op het samenbrengen in één werk van zijn eigen instrument én het genre strijkkwartet, waarmee hij zo sterk verbonden is. The Guardian: ‘Any Widmann performance brings whatever he plays kicking and screaming into the present day. Whether it’s his own pieces or the Brahms clarinet quintet.

Volledige Programma

Hagen-Quartett
Widmann