Randprogramma

Een festival is niet compleet zonder randprogramma waar ruimte is voor experiment, spontaniteit en verrassing! In de aanloop naar het festival zullen we het randprogramma verder bekend maken.

Junior Kwartetdag

  • 3.2.2018
  • Lloyd Hotel

Dudok Kwartet

Op de Junior Kwartetdag krijgen jonge strijkkwartetjes (9 t/m 15 jaar) les van de leden van het Dudok Quartet Amsterdam. Ze leren hoe ze samen moeten spelen, waar ze goed op moeten letten en vooral hoe leuk het is om in een strijkkwartet te spelen! Tussen de lessen door zijn er nog veel meer leuke activiteiten en aan het eind van de dag treden alle strijkkwartetten op tijdens een spetterend slotconcert.

Lees Meer

Inschrijven voor de Junior Kwartetdag?

Aanmelden kan via kwartetdagen@dudokkwartet.nl. Je kunt je als kwartet opgeven, maar als je geen kwartet hebt, kun je je ook individueel aanmelden. Geef in je mail aan:

– hoe oud je bent
– welk instrument je speelt
– hoe lang je les hebt en van wie
– of je met een kwartet komt of alleen 

Er is plek voor maximaal 10 kwartetten, dus geef je snel op!

Untitled-2

Instrumenten op de Strijkkwartet Biennale

Instrumenten, strijkstokken en de Nederlandse vioolbouw op verschillende momenten in de schijnwerpers tijdens het festival

Benieuwd naar wat er nog meer schuilgaat achter de instrumenten? Tijdens de Strijkkwartet Biënnale worden instrumenten en strijkstokken op verschillende momenten belicht, waarbij de Nederlandse vioolbouw een speciale plek krijgt. Want hoeveel effect hebben de instrumenten op de klank van een kwartet? Waarom wisselen sommige kwartetten voor bepaalde stukken van stok? Onder andere in de klankworkshop tijdens de Grass Roots-middag en de Coffee-talk na de Vroege Haydn van het Cuypers Kwartet staan instrumenten en strijkstokken centraal. Daarnaast zijn er gedurende de week verschillende bouwers aanwezig voor advies en het uitproberen van nieuwe instrumenten en stokken.

image002
image003
P6220001 (1)-1

Coffee talks

Lex Bohlmeijer gastheer

Een huwelijk met vier mensen; zo wordt een strijkkwartet weleens omschreven. Wat maakt het dat musici zich – het liefst een leven lang – toeleggen op juist dit specifieke genre? Iedere ochtend schuift een groepje musici na de Vroege Haydn aan tafel bij Lex Bohlmeijer om het fenomeen strijkkwartet te ontrafelen. Luister mee, genietend van een kop koffie en het uitzicht over het IJ.

keyvisual_magazine6

Tiny Premieres

Signum Quartett presents #Quartweet

Het Duitse Signum Quartett brengt het strijkkwartet en moderne media samen in hun #Quartweet project. Zij hebben talloze beroemde componisten gevraagd om via twitter een Quartweet in te sturen; een compositie van maximaal 140 noten en rusten (zoals het maximum aantal tekens van een Tweet). Maar ook jonge, nieuwe, oude, onontdekte en toekomstige componisten worden opgeroepen om een Quartweet te componeren en in te sturen! Tijdens de Strijkkwartet Biënnale zal het Signum Quartett in twee sessies een selectie van (nieuwe) Quartweets spelen.

Signum-Quartet