Emerson String Quartet + Quartetto di Cremona + Gary Hoffman

  • 20:15
  • 31.01.2018
  • Grote Zaal

Spotify

Youtube

Emerson String Quartet:

Eugene Drucker viool
Philip Setzer viool
Lawrence Dutton altviool
Paul Watkins cello

Quartetto di Cremona:

Cristiano Gualco viool
Paolo Andreoli viool
Simone Gramaglia altviool
Giovanni Scaglione cello

Gary Hoffman cello

Béla Bartók Strijkkwartet nr. 3
Anton Webern 6 Bagatellen voor strijkkwartet, op. 9
Dimitri Sjostakovitsj Twee stukken voor strijkoctet, op. 11
Franz Schubert Strijkkwintet in C, D. 956

Voorafgaand aan dit concert is een inleiding in de Kleine Zaal. De inleiding is gratis toegankelijk en begint om 19:15. Om 19:45 wordt in de entreehal een kort voorprogramma gespeeld door studenten van het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse Strijkkwartet Academie.

Het Emerson String Quartet behoort al meer dan veertig jaar tot de absolute top. Samen met cellist Gary Hoffman vormen zij dan ook de droombezetting voor Schubert’s kwintet, een van de meest sublieme en volmaakte werken uit de kamermuziek. Dat sublieme muziek in vele vormen en maten komt, tonen de Emersons met de 6 Bagatellen van Webern – zes korte, atonale stukjes met een ontzagwekkende zeggingskracht.

Meer info over Emerson String Quartet, Gary Hoffman, Quartetto di Cremona

Lees Meer

Bestel tickets

De ongelijke Hongaarse ritmes en het dichte harmonische vlechtwerk in Bartók’s derde strijkkwartet vormen een uitdagende opening die tegen de atonaliteit van Webern aan schuurt met de volheid van Schubert.
Samen met het Quartetto di Cremona speelt het Emerson String Quartet daarnaast nog de Twee stukken voor strijkoctet; een energiek werk waarin Sjostakovitsj als achttienjarige compositiestudent zijn karakteristieke stem – hoogromantisch met atonale elementen en vluchtige ritmes – begint te vinden.

Volledige Programma

Emerson-String-Quartet
Gary-Hoffmann
Quartetto-di-Cremona