Cuarteto Casals

  • 20:15
  • 29.01.2018
  • Grote Zaal

Spotify

Youtube

Abel Tomàs viool
Vera Martinez viool
Jonathan Brown altviool
Arnau Tomàs cello

Ludwig van Beethoven Strijkkwartet nr. 5, op. 18/5
Lucio Franco Amanti ReSolUtIo (wereldpremière)
Ludwig van Beethoven Strijkkwartet nr. 10, op. 74 ‘Harfen Quartett’

Voorafgaand aan dit concert is een inleiding in de Kleine Zaal. De inleiding is gratis toegankelijk en begint om 19:15. Om 19:45 wordt in de entreehal een kort voorprogramma gespeeld door studenten van het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse Strijkkwartet Academie.

Beethoven en de Italiaans-Canadese componist Lucio Franco Amanti vinden elkaar in een voor strijkkwartet ongewoon onderwerp. Volgens het Spaanse Cuarteto Casals deelt de muziek van beide componisten namelijk hetzelfde DNA: improvisatie. Amanti heeft voor zijn eerste strijkkwartet het ‘Harfen Quartett’ als vertrekpunt genomen en voert de musici en luisteraars mee naar het improvisatorische hart van Beethoven’s muziek.

Meer info over Cuarteto CasalsLucio Franco Amanti

Lees Meer

Bestel tickets

Amanti schetst voor ons zijn beeld: “Ons verhaal begint op het centrale plein van een fictieve stad ergens tussen Spanje en Italië. De zon schijnt met Mediterraanse hitte, die kleuren verscherpt en doet verlangen naar de schaduw van de bomen. De klanken van groepjes straatmuzikanten versmelten en creëren een spontaan ritme. Van verre klinken de thema’s uit Beethoven’s ‘Harfen Quartett’, zwevend boven de geluiden van de straat…”

Volledige Programma

Cuarteto-Casals
Lucio-Amanti