Brentano Quartet

  • 20:15
  • 28.01.2018
  • Grote Zaal

Spotify

Youtube

Mark Steinberg viool
Serena Canin viool
Misha Amory altviool
Nina Lee cello

Joseph Haydn Strijkkwartet nr. 49, op. 64/2
Mario Davidovsky Strijkkwartet nr. 4
Ludwig van Beethoven Strijkkwartet nr. 7, op. 59/1

Voorafgaand aan dit concert is een inleiding in de Kleine Zaal. De inleiding is gratis toegankelijk en begint om 19:15. Om 19:45 wordt in de entreehal een kort voorprogramma gespeeld door studenten van het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse Strijkkwartet Academie.

Als een van de beroemdste Amerikaanse strijkkwartetten vertegenwoordigt het Brentano Quartet de volbloed strijkkwartet-traditie. De klank van dit kwartet klinkt niet alleen door in hun samenspel, ook in hun programma-keuze: puur en helder. In dit concert omlijsten twee stevige strijkkwartetten van Haydn en Beethoven het vierde strijkkwartet van de iconische Argentijns-Amerikaanse componist Mario Davidovsky.

Meer info over Brentano Quartet

Lees Meer

Bestel tickets

Davidovsky is een favoriet onder Amerikaanse strijkkwartetten. Net als het Brentano Quartet is hij geliefd in de strijkkwartet-scene in de Verenigde Staten. Hij studeerde bij de befaamde componisten Aaron Copland en Milton Babbitt en ontwikkelde in die tijd een affiniteit voor muziek met elektronica. Toch zijn de meeste van zijn werken zonder elektronica – zo ook zijn vierde strijkkwartet.

Volledige Programma

Brentano-Quartet